Att välja en omplacering

Som ett alternativ till en valp kan man kanske tänka sig att ta hand om en omplaceringshund. Det är en vuxen hund som av olika anledningar inte kan vara kvar hos sin familj på grund av t ex allergi, ändrade familjeförhållanden. Man kanske inte har tid att ta hand om en krävande liten valp. Då kan en vuxen hund vara ett bra alternativ. Här hittar du frågor och svar om Basenji. Information om rasen finns HÄR.

Har du en hund som behöver ett nytt hem? Kontakta vår omplaceringsansvarige - email

För att ta bort eller ändra i annonsen -maila webmaster - email

 

OMPLACERING


Basenji-hane vid namn Kongo (född nov 30, 2019) söker nytt hem.

En fantastisk fin familjehund som vi har haft sen valp.
Vi söker någon med gedigen erfarenhet av hundar gärna någon som haft eller har Basenjis. Kongo har separationssvårigheter, något vi är övertygade går att träna bort med kunskap och tålamod. Vi har försökt men inte lyckats fullt ut och när en av oss nu är sjukskriven p.g.a. utmattning upplever vi att vi kan ge Kongo den träning och den tillvaron han mår bra av. Utöver separationsproblemen har han svårt att slappna av i bil & drar ibland i koppel vid promenad.

 

Kongo är förutom nämnda saker en fantastiskt fin familjehund. Vi bor i hus med vår 9 årig dotter, har besök relativt ofta vilket går bra. Han ger kärlek och vill vara nära oss men svansar inte efter. Tyr sig även till våra vänner och lägger sig bredvid någon som sitter i soffan. Han kan vara lös när vi tillåter i skogen, och rör sig inte mer än 30 meter ifrån oss. Han har lärt sig grundkommandon, sitt, ligg, stanna m.m. utan problem och är tydligt intelligent men med egen vilja i positiv bemärkelse. Han går nu på hunddagis och vi tar med honom till hundgård relativt ofta. Han umgås bra med andra hundar.

 

Vi vill nu hitta en ny ägare till Kongo. Viktigt som vi nämnt att det är någon med både erfarenhet och tålamod, någon som är van att träna med belöningsmetoden. Gärna någon som har en eller fler hundar redan nu. Kongo är van att promenera minst ett par kilometer per dag och älskar skogsutflykter, han skulle därför passa med någon som har visst frilufts/motionsintresse.

 

Vi hoppas hitta en ny ägare som ger oss möjligheten att vara hundvakt åt Kongo när så behövs eller en lösning med delat ägandeskap. Vi bor själva i Tyresö utanför Stockholm men kan tänka oss en ny ägare i andra delar av landet. Gärna i hus med närhet till naturen, får man drömma - någon som bor på en gård.

 Kongo är försäkrad och har stamtavla.

 

Allra vänligast, Erik & Hanna Fundell

erikfundell@hotmail.com
Upplagd datum: 2021-11-15
Kongo            kongo 2

 

DELÄGARE


Basenjitik 4 ½ år

 

Delägare sökes till en brindle Basenjitiken på 4 1/2 år, Mistral.  
Hon är väldigt kelsjuk. Hon kan bli kaxig vid ett hundmöte. 
Hon tycker inte om att bli lämnad ensam, hon behöver en hundkompis dygnet
runt som sällskap och med en kastrerad hane passar henne bäst.

Ett hem någonstans, nära Kävlinge i Skåne. 
 


Född:  2016   Ort:   Kävlinge
Kontakt:  Christina

Maila tillkennel.wazin@gmail.com

Upplagd datum: 2021-05-09


 

Choose language